Wysłany: 6 Październik 2009, 21:14 11 Listopada 2009 - Warszawa
W tym roku środowiska narodowe spodziewają się przełomowej manifestacji z okazji dnia 11 listopada.
Jeżeli jednak Ty nie przyjedziesz w tym dniu do Warszawy, to jak zwykle słowo przełom, będzie można zastąpić słowem standard. Nie pozwól, aby tak się stało. Jesteś Polakiem? nie wstydź się tego!
Phy. Ja na własne uszy słyszałem ze swojego miejsca w kolumnie marszowej, jak skandowano "Wolność słowa dla nacjonalistów". "Wolność słowa"... Dalej jest już tylko sytuacja (też zaobserwowana na własne oczy), kiedy na krakowskim antypedale rozpędzani przez policję narodowcy krzyczą "Demokracja! Demokracja!"
_________________ Czy podobna Polakowi uniknąć romantyzmu? Zbyt wiele on dla nas znaczył, zbyt wiele nam objawił, zbyt wiele ran przemienił w płatki róży mistycznej - nie łatwo go się wyrzec.
Wysłany: 16 Listopad 2009, 00:28
Adam Danek napisał/a:Phy. Ja na własne uszy słyszałem ze swojego miejsca w kolumnie marszowej, jak skandowano "Wolność słowa dla nacjonalistów". "Wolność słowa"... Dalej jest już tylko sytuacja (też zaobserwowana na własne oczy), kiedy na krakowskim antypedale rozpędzani przez policję narodowcy krzyczą "Demokracja! Demokracja!"
A ja zawsze myślałem, że to taka przewrotność i ironia, intelektualna zabawa słowem.
_________________ "Dajcie nam już w nasze ręce
Karabinów jak najwięcej..!"
_________________ Czy podobna Polakowi uniknąć romantyzmu? Zbyt wiele on dla nas znaczył, zbyt wiele nam objawił, zbyt wiele ran przemienił w płatki róży mistycznej - nie łatwo go się wyrzec.
Jan Parandowski
Wilhelm [Usunięty]
Wysłany: 16 Listopad 2009, 13:26
Oj tam, jeśli demokracja może się do czegoś kiedyśtam przydać, to trzeba ją instrumentalnie wykorzystać. :-P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum